Argila Albastra
O alta dovada a bogatiei Romaniei

 

"Dumnezeu nu a permis existenta nici unei boli, fara a fi creat si leacul ei in natura" - (Paracelsus)


Natura reuseste mereu sa ne surprinda, lasandu-ne atat de multe lucruri importante , in vindecarea trupului si a sufletului.
Desi tratamentele naturiste se lovesc deseori de reticanta si ignorant multora dintre noi, iar lumea medicala le priveste cu suspiciune,exista anumite produse de ale caror calitati nu se mai indoieste nimeni,ce si-au castigat prin proprietatile lor un loc binemeritat in randul terapiilor alternative.
Alaturi de alte minunatii natural care ne intaresc si ne redau sanatatea,argila ocupa un loc de frunte.
Ieftina si usor de administrat,fara efecte secundare si urmari nocive este un adevarat panaceu pentru o multime de boli.
Argila este utilizata de multe secole ca un remediu natural in medicina si cosmetica, jucand rolul unei adevarate farmacii.
Hipocrate, parintele medicinii, a sesizat efectele argilei si a scris ca aceasta si namolul marin elimina din organism tot ceea ce este vatamator si negative, iar procesele inflamatorii din tesuturi trec in argila.

Cea mai mare calitate a argilei este TROPISMUL, odata intrata in organism cauta zona afectata si se localizeaza in jurul ei. Prin mecanisme inca necunoscute incarca cu energie vitala celulele organismului, revigorandu-le, dreneaza impuritati-le din sange si limfa si stimuleaza eliminarea lor.Totodata da omului capacitatea de a rezista la boli si zadarniceste culturile microbiene.
Argila are o structura asemanatoare cu a corpului omenesc, iar continutul bogat in minerale si microelemente (calciu,mageziu,siliciu,fier,potasiu etc) ii permite sa curete toxinele din sange.Amestecul de silicate si fragmente de cuart reprezinta un adevarat miracol pentru sanatate.Silicatul de aluminiu ii confera proprietati cicatrizante, iar alti produsi de care dispune ii explica proprietatile antioxidante.Completeaza necesarul de compusi anorganici,restabileste echilibrul acido-bazic, reglementeaza digestia,stimuleaza activitatea glandelor endocrine si combate hiperaciditatea, ajuta circulatia sanguina, circulatia cerebrala, metabolismul celulei nervoase, reduce colesterolul, hipertensiunea si glicemia, ajuta la reglarea zaharului in sange, previne si dizolva calculi renali si biliari, indeparteaza oboseala cronica, stresul, migrenele si influenteaza excitabilitatea musculaturii. Dezintoxica organismul de toxinele nicotina si gudroane,reduce disconfortul datorat alergiei, prin neutralizarea agentilor alergeni, elimina si distruge celulele nesanatoase si activeaza regenerarea celorlalte.

Argila nu numai ca indeparteaza toxinele din organism, dar stimuleaza "sistemul imunitar", fiind posibila reducerea sensibilitatii organului fata de toxine (in trecut argila era utilizata pentru tratarea sifilisului).
Argila stimuleaza sistemul imunitar in auto-apararea impotriva bolilor cauzate de expunerea la substantele nocive care se acumuleaza in tractul digestiv. Astfel de stari sunt suferintele legate de stomac, de intestinul subtire, colon, arsurile gastrice, greturile, indigestia acida, ulcerele, diareea, constipatia, dizenteria, infectiile virale, alimentare, intestinale, parazitare, alergii postalimentare, colite, rectocolite hemoragice, fisuri rectale, dereglarile de tranzit, etc. Ea produce calmarea membranei stomacale, absoarbind gazele, elimina mirosurile (lucrand ca un deodorant), toxinele aflate in stomac, adsorbindu-le, neutralizand bacteriile aparute ca rezultat al putrefactiei proteinelor sub actiunea anumitor microorganisme prezente in intestinul gros. Microorganismele sunt distruse si eliminate din organism fara efecte secundare, argila fiind avida sa absoarba alte substante, atat organice cat si anorganice.
Din punct de vedere bacteriologic, argila este utilizata pentru purificarea organismului de virusi.
Fie ca este folosita intern, fie ca doar in contact exterior cu organismul, ea se localizeaza in final spre locul afectat, absoarbe, ceea ce este nociv, apoi expulzeaza de regula pe calea tubului digestive. Este uluitor acest pamant viu si misterios, dar binecuvantat de Dumnezeu, indifferent ca ia contact cu organismul pe cale bucala, anala,vaginala sau dermica se indreapta exact catre locul in care se afla cantonat raul care afecteaza organismul.
Argila este un produs cosmetic natural nu doar efficient ci si convenabil care satisface nevoile fiecarui tip de ten. Tratamentul naturist cu argila prin aplicarea de masti cu argila este recomandat chiar de medicii dermatologi pentru ca mentine pielea sanatoasa, nateda si catifelata.
Asadar mastile cu argila sunt recomandate pentru a intarzia efectele imbatranirii, pentru a estompa efectele oboselii, pentru a castiga lupta impotriva acneei, pentru a reda pielii tale toate mineralele de care are nevoie, pentru a curate toate impuritatile, pentru a te simti bine, pentru a fi mereu frumoasa. Argila este darul naturii pentru ingrijire si frumusete.

 

CUMPARA ARGILA ALBASTRA