Argila in cosmetica


Argila are capacitatea de a tonifia pielea, calitate ce o face sa fie apreciata in cosmetica.
Asa se explica prezenta argilei in compozitia multor produse cosmetice.
Va puteti convinge singuri de calitatile sale deosebite folosind masti pregatite chiar de dumneavoastra, acasa. Astfel, in functie de tipul de ten, puteti combina argila cu apa (pentru tenul normal), cu ulei de masline (pentru tenul uscat) si cu suc de castraveti (pentru tenul gras).
Masca hidratanta pentru pielea uscata: o lingura de argila pudra, una de suc de lamaie, un galbenus de ou, 2 linguri de branza proaspata. Aplicati pe fata si lasati sa actioneze 20 de minute. Curatati cu o lotiune tonica.
Masca purificatoare pentru pielea grasa: o lingura de argila, 3 linguri de miere de salcam, un castravete curatat si strivit. Aplicati pe fata si lasati sa actioneze 20 de minute. Curatati cu apa plata cu lamaie.
Masca calmanta “dupa plaja”: o lingura de argila, 3 linguri de miere lichida, 2 linguri de iaurt natural. Aplicati pe fata si lasati sa actioneze 20 de minute. Curatati cu apa proaspata.


Argila vindeca acneea. Pe langa cura interna se recomanda si masca de argila, aplicata zilnic pana la rezolvarea problemei
Masca pentru acnee - amestec de pudra de argila cu apa (apa de tarate de grau da un randament mai bun)
Mastile respective se intind si se mentin pe fata pâna se usuca, apoi se indeparteaza cu apa calduta. Se recomanda a fi folosite o data pe saptamâna.
Despre masca de argila si suc de castraveti se spune ca, fiind astringenta, scoate comedoamele, trateaza acneea si amelioreaza ridurile.
Un lipom este un chist format din grasime. Daca vreti sa scapati de inesteticul cos, faceti o pasta din argila si tinctura de propolis cu care acoperiti peste noapte, sub plasture, lipomul. Daca nu dispare intr-o saptamana, puneti peste el o moneda din cupru, acoperita si ea cu leucoplast.


Oprirea caderii parului si reactivarea cresterii lui se face prin prepararea unei comprese pe baza de argilã albastrã. Intr-un vas de ceramicã/porþelan sau sticlã se pun 400 grame pulbere de argila albastra, se adauga 3 picaturi de esenta de rozmarin si apa(de izvor sau plata) calduta. Se adauga apa pina la obtinerea unei paste foarte subtiri. Se aplica aceasta pasta cu ajutorul unei pensule. Lasati sa actioneze 20 minute. Clatiti abundent cu apa calduta. Faceti 2-3 aplicari pe saptamana timp de trei-sase luni. Nu va mirati daca dupa primele aplicari va cade mai mult par, inevitabil firele care aveau radacina afectata vor fi eliminate. Cresterea parului va fi reactivata prin aplicarea pastei din argila albastra ce regleaza glandele sebacee. Pentru a elimina mãtreaþa aplicaþi aceeiaºi pastã, dar menþineþi masca cca 45 min 1 orã acoperitã cu pungã din plastic (sau alte asemenea) pentru pãstrarea umiditãþii pastei, apoi eliminaþi argila printr-o spalãre ºi ºamponare uºoarã. Aplicaþi aceastã mascã sãptãmânal, dupã 1 lunã veþi putea utiliza orice tip de ºampon, mãtreaþa nu va mai apãrea. Caderea parului poate fi cauzata si de un deficit al mineralelor cum sunt: Ca, Si, Ph,Mg, etc ca urmare: a stresului ridicat, afectiuni ale intesinelor sau a alimentatiei sarace in minerale esentiale; Pentru a elimina si aceasta posibila cauza a caderii parului , urmati o cura interna de 1 luna prin consumul unei cani de apa argiloasa pe zi cu respectarea regimului igieno-dietetic;

CUMPARA ARGILA ALBASTRA