Magnetoterapia
Terapia cu magneti

 

Magnetoterapia este cea mai simpla, ieftina, nedureroasa si sigura terapie cunoscuta. Era cunoscuta in China antica, regina Cleopatra purta un talisman magnetic pentru a-si pastra tineretea si frumusetea. Astazi peste 5.000.000 de oameni marturisesc rezultatele uluitoare ale magnetoterapiei.

Magnetul produce un camp electromagnetic care armonizeaza in profunzime structura biocampului uman regenereaza si reincarca rezervele energetice umane. In lipsa energiei magnetice din interiorul pamantului, toata lumea vie este profund afectata. In prezent, din cauza industrializarii masive campul magnetic al pamantului este cu 50% mai redus decat in ultimii 500 de ani. El masoara azi apr. 0,5 Gauss.
Smogul electronic, undele rodio-tv etc reduc la jumatate si chiar mai putin efectele magnetismului teluric.

 

Magnetii accelereaza circulatia sanguina fara a mari tensiunea astfel se iriga mai bine sistemul periferic, amelioreza durerile, migrenele, durerile articulare, reumatismul, reduce artroza, artrita si Parkinson, previne si amelioreaza cu 50% depresiile, ajuta organismul impotriva bolilor virotice, bacterii sau bacili. Functioneaza ca antibiotic micsorand aciditatea si alcalinizand tesuturile din celule, alunga stresul.
Produsele magnetice sunt concepute pentru a inlocui cu succes forta magnetica necesara pentru optimul de functionalitate al corpului uman oferind din plin avantajele mai sus mentionate, regenerand si refacand campul energetic uman doar prin simplu contact cu corpul. Campul magnetic actionand si prin haine, tesuturi sau oase.

Palmele si talpile repeta constructia corpului nostru, functionînd ca niste telecomenzi de dirijare a sanatatii omului. Pe mîini si pe labele picioarelor se afla sisteme de puncte cu activitate înalta, conforme tuturor organelor si partilor corpului. Întreg organismul uman este înghesuit la scara mai mica în palme si talpi.
Totul merge pe principiul: cu cît suprafata pe care se actioneaza este mai redusa ca marime, cu atît efectul este mai puternic.
Corpul si sistemele corespunzatoare lui se afla într-o interactiune continua. În cazul îmbolnavirii, unda porneste din organul afectat catre punctul de pe corp corespunzator lui, îl excita, iar acesta devine dureros. În momentul stimularii acestui punct prin diferite procedee, apare unda curativa, vindecatoare, care exercita o influenta de normalizare asupra organismului afectat. Stimularea se poate face prin magnetoterapieEfectul terapeutic

 

EFECTUL TERAPEUTIC

 

Efectul terapeutic al magnetilor este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Cu circa 5000 de ani in urma in China se cunostea caracteristica magnetului de a indica nordul - chinezii fiind cei care au inventat busola.
Tot in China antica s-au constatat efectele benefice ale magnetilor asupra diverselor afectiuni. Aproape fara contraindicatii si cu efecte vizibile in cateva ore de la aplicare pe corp, magnetul a reprezentat in trecut un remediu foarte apreciat, mai ales in Orient.

 

STUDIILE CLINICE

 

In prezent, aceasta modalitate de ameliorare si vindecare a afectiunilor a atras atentia specialistilor, studiile realizate in acest sens demonstrand calitatile magnetilor.
Astfel, pacientilor din doua grupe de studiu li s-au aplicat folii magnetice si respectiv folii care semanau cu cele magnetice, dar nu aveau aceasta calitate. S-a constatat astfel ca persoanele a caror folie era magnetizata au avut o rata a rezolvarii problemelor de 80%, iar la cei a caror folie nu era magnetizata, procentul a fost de doar 40%. Cu aceasta ocazie a fost demonstrat si faptul ca efectul Placebo nu mai poate fi luat in considerare, magnetii fiind cei care au ajutat la vindecarea sau ameliorarea afectiunilor. Acest tip de studii a fost realizat de echipe independente de cercetatori din SUA, Japonia, Rusia si China.

 

ACTIUNEA MAGNETILOR

 

In urma studiilor s-a constat ca efectul actiunii magnetilor este vizibil dupa circa 2 ore de la aplicarea in zona cu probleme. De asemenea este important si faptul ca, in urma unei aplicari si utilizari corecte, folosirea magnetilor nu are constraindicatii.

Aici trebuie facuta o distinctie clara intre magnetii traditionali si echipamentul electronic disponibil pe piata si care genereaza un camp magnetic cu anumite caracteristici. In cele ce urmeaza vom acorda atentie doar magnetilor clasici.

Campul magnetic generat de magneti are un efect de stimulare asupra celulelor, schimbul de oxigen si absorbtia elementelor nutritive din alimente si lichide fiind mult marite. De asemenea s-a constatat o eliminare mai buna si mai completa a toxinelor din corp, in momentul utilizarii magnetilor.

Bratara-colier cu magnet. Poate lua atat forma de bratara, cu dimensiune reglabila, cat si de colier. Lungime desfasurata: aprox. 55 cm

 

Magnetii se aplica pe corp, pe zonele cu probleme sau dureri. Ei actioneaza in profunzime, ameliorand, restabilind sau optimizand functionarea organelor si tesuturilor. Fara a avea un efect vizibil (campul magnetic fiind invizibil), se constata o atenuare sau disparitie a durerilor sau, in alte cazuri, o insanatosire a organelor bolnave.

Un domeniu in care se folosesc cu foarte mare succes magnetii este cel al sportului: plasarea pe o zona afectata, tumefiata, sau deasupra unei entorse sau rupturi de oase are ca efect ameliorarea durerilor vindecarea mult mai rapida.

Principalele afectiuni in care se intrebuinteaza cu succes magnetii sunt:

- dureri de cap, migrene
- dureri ale articulatiilor
- dureri menstruale
- accidente sportive, fracturi
- insomnii
- probleme cu circulatia sangelui
- probleme cu digestia/lipsa poftei de mancare
- stress, oboseala, surmenaj, solicitari psihice si fizice

 

TIPURI DE MAGNETI

 

Terapia traditionala cu magneti, magnetoterapia, se bazeaza pe utilizarea magnetilor permanenti, care nu necesita curent electric pentru a produce campul magnetic. Desi tehnologia a avansat si acesti magneti se produc astazi in cele mai diverse forme si puteri, ideea de baza a ramas - nu se foloseste curentul electric pentru generarea campului magnetic.

Pentru a fi eficienti, magnetii trebuie sa aiba un camp cu o intensitate mai mare de 500 Gauss.

 

Cine nu ar trebui sa foloseasca magnetii?

 

Urmatoarele categorii de persoane nu ar trebui sa foloseasca deloc, sau doar partial, magnetii:
- femeile insarcinate
- persoanele cu operatii la inima (peacemaker)
- persoanele care folosesc proteze auditive
- persoanele care in urma unor operatii folosesc proteze metalice

 

 

Articole externe:

Magnetoterapia

Terapia cu magneti

Echilibrarea energetica

Terapia cu magneti, eficienta pentru indepartarea durerii tensiunilor

Terapia cu magneti te scapa de dureri

 

 

CUMPARA MAGNETI VINDECATORI